dinsdag 22 december 2009

experiment


Ik kwam erop door een reactie van Ismael, die schreef dat hij ooit 's avonds laat na een drankje of wat met een paar vrienden de kaart van Oost-Europa opnieuw heeft getekend. Ik ben momenteel broodnuchter, maar het lijkt me toch geen onaardig idee. Tijd voor een gedachtenexperiment. Laten wij, als Belgradoblog, eens wat nuttigs doen, de geschiedenis vergeten en de wereld op basis van de huidige situatie verrijken met de ultieme oplossing voor Zuidoost-Europa. Laten we afspreken dat we politiek incorrect mogen zijn, maar niet gaan schelden. Het is maar een experiment. Een voorzet: Moldavië naar Roemenië; Transdniëstrië onafhankelijk; delen van Slowakije, Servië en Roemenië naar Hongarije of autonoom; Republika Srpska naar Servië; westelijk Bosnië naar Kroatië; Montenegro terug in staatsverband met Servië; Zuid-Montenegro, West-Macedonië en Kosovo (na opsplitsing) naar Albanië; delen Zuid-Albanië naar Griekenland; Macedonië opdelen tussen Servië, Bulgarije en Griekenland; delen Bulgarije naar Turkije.

22 opmerkingen:

Antje zei

Ik zeg: alles bij Rusland, en niet meer zeuren!

Maar serieus: uitgaande van de huidige situatie kun je toch nooit om de geschiedenis heen? Of iig niet om de mensen? Dus succes met die oplossing dan :). Of is dat te flauw/praktisch gedacht?

Apsys zei

Aansluiting van RS (republika srpska) bij Servie zou een logische eerste stap zijn.
Helaas heeft de RS al jaren een relatie met een labiel persoon en de reden dat de RS het niet uit mag maken is omdat deze dame (FBiH) dreigt zelfmoord te plegen als hij dit doorzet. Daarom mag de RS alleen verliefd kijken naar buurmeisje Servie, maar moet hij elke avond nog het bed delen met de bosnische federatie. Misschien is het een idee dat als Macedonie zich opsplitst in Albanees en Macedonisch, de Macedoniers een LAT-relatie beginnen met de Fbih; de FRJO, de Federale Republiek van Joegoslavische overblijfsels.

Verder presevo ruilen voor noord kosovo en van alle kloosters een servische enclave maken.
Mijn enige verzoek aan alle deelnemers is s.v.p. niet meer te gaan moorden.

David Jan zei

@ Antje. Nee, om geschiedenis, de interpretatie ervan en de mensen die de geschiedenis op allerlei verschillende manieren interpreteren kun je in de harde werkelijkheid niet in. Daarom is dit een gedachtenexperiment. Alles bij Rusland? Ach, waarom ook niet. De EU dan ook maar meteen?
@ Apsys. Bij het verzoek in je laatste zin sluit ik me van harte aan. Voor de rest niet zulke gekke gedachten, hoewel dat wel een boel enclaves worden. Het lijkt me wat overdreven om de Albanezen ook nog eens Preševo en omgeving te gunnen. Met een deel van Kosovo, een stukje Montenegro en het westen van Macedonië hebben ze wel genoeg, dunkt me.

Reijer zei

Ik zou beginnen met Belgrado een stadstaat te maken. Laat de rest het maar zelf uitzoeken. Goed idee?

David Jan zei

Mmmm. Dat is het ooit min of meer geweest en dat heeft niet veel opgeleverd (oh nee, we zouden het niet over geschiedenis hebben). Ik weet het niet hoor, een stadstaat, een soort van
Singapore, zij het dat Belgrado niet aan zee ligt. Alles invoeren? en over alles wat eruit gaat invoerrechten betalen aan de rest van Servië? Lijkt me alleen al daarom niet erg praktisch. In Vojvodina zouden ze er wel blij mee zijn.

Aleksa zei

Antje@@ Niet bij Rusland AUB!!!!!
Ik zou het anders verdelen,presevo aan albanezen en de rest van kosovo gewoon thuis daar waar het hoort in hart van Servie,Bosnie verdelen aan Kroatie en Servie en ook een deel aan de moslims.Montenegro AUB NIET TERUG naar Servie want wij zijn er pas vanaffgekomen!!Macedonie zou een deel aan albanezen kunnen geven en de albanezen zouden drie kwart aan Griekland moeten terug geven.Turkije helemal terug aan Grieklan(Konstantinopl als de hoofdstad) behalve een stukje die Koerdistan zal worden bij de grens van irak.Hongarije en Bulgarije zouden een helft van elk aan Romenie inleveren...
In iedere geval zou deze thema een hoop ellende bezorgen .
Het makelijkste en leukste zou zijn als de grensen zo zouden zijn als voor de komst van turken,voor ons serviers natuurlijk.
Over KOSOVO:Ik ben geen RADIKAL in tegendeel in Servie stem ik op LDP maar ik leg jullie even uit hoe wij(serviers ) over kosovo denken.Ooit zal kosovo terug bij Servie komen HOE DAN OOK,over 500 jaar mischien,het maakt niet uit wij kunnen wachten,hier voor hoef je geen radikal te zijn, dit is iets dat in ons ingeplant is een heel erg diep ingewortelt.Ik ben tegen de oorlogen en moorden en daarom vind ik deze tema heel erg gevoelig maar van alle wijzigingen die wij hebben gemaakt vid ik KOSOVO het meest gevoelige,GEK toch,raar maar waar....

kosovosrbija zei

ne dajemo kosovo (lol) , maar nederland bij belgie en friesland bij duitsland, de wadden eiland bij england(lol)

Mark zei

Lijkt me een goed idee om Slovenie, Kroatie, Bosnie, Macedonie, Montenegro, Kosovo en Servie een federale republiek te laten vormen.
Republiek der Zuid Slaven??

Aleksa zei

Mark@@
Hahaha ,ik wed dat het een mooie land zou zijn. :)
Maar er blijft weer een probleem opduiken,albanezen zijn geen slavisch volk en serviers geven kosovo niet weg aan buitenlanders.
Hoe lossen we dat op!!!???

kosovosrbija zei

door zo snel mogelijk in het EU te komen.. en elke x een veto op kosovo gooien komen ze van eigens terug.. als ze niks anders meer kennen..

David Jan zei

@ Aleksa. Ik realiseer me heel goed dat je geen radicaal hoeft te zijn om Kosovo als onlosmakelijk deel van Servië te beschouwen. Ik realiseer me ook heel goed dat je opvatting mbt Kosovo door, laat me eens schatten 98 procent van de Serviërs wordt gedeeld. En zoals ik in het verleden al herhaaldelijk heb geschreven, ben ik ook tegen de onafhankelijkheid die de Albanezen hebben uitgeroepen. Maar ik zit wel met een probleem. Want wat te doen met die enorme meerderheid aan Albanezen, die, of ze nou uit Kosovo zelf stammen of niet, er niet over piekeren om hun nieuw verworven en door het westen gesponsorde land op te geven. Wil je ze er allemaal uitschoppen en hoe denk je dat te doen zonder geweld, nu of over vijfhonderd jaar...?
@ kosovosrbija. Die opdeling van Nederland lijkt me zo gek nog niet. Wat Kosovo betreft, zie hierboven. Ik zou er niet zo zoeker van zijn dat de Albanezen vanzelf terug komen. Dan maar liever aansluiten bij Albanië zonder lid te worden van de EU. Ze weten daar wel wat isolatie is.
@ Mark. Tsja, daar hadden we het een paar dagen geleden ook al over. De Republiek der Zuid-Slaven. Klinkt mooi, maar zoals Aleksa al zegt, je zit in Kosovo dan toch met een probleem.

Aleksa zei

David@@
Je hebt gelijk,kosovo is voor goed weg. Die mensen kan je niet zo maar uitgooien ze wonen inmiddels generaties lang daar.De verdeeling is de oplossing maar de kans was gemist met die mislukte onderhadelingen .Servie moet gewoon positief beeld creeren van zich zelf en de goeie bonden hervaten met de westen,dicht bij EU komen en in nato treden.Pas dan kunnen wij hopen op een verdeeling.

Ismael zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ismael zei

Het is flink politiek incorrect, maar ja dat krijg je er van als je in Oost-Europa en de Balkan bent geinteresseerd.

Alle Baltische staten samenvoegen als een super baltische staat of nog beter een grote stadstaat ST. Petersburg

Polen opnieuw vierendelen, het Westen naar een onafhankelijk Pruisen, het oosten naar Witrusland en een onafhanlijk Kaliningrad en het zuiden naar Tsjechie

Slowakije en noord-Hongarije samen een groot Slowakije of maar gewoon samenvoegen naar een nieuwe TsjechoSlowaakse staat

Zuid Hongarije naar Roemenie net als Moldavie

Transnistrie krijgt een deel van Moldavie en de Oekraine zodat ze ook een haven aan de Zwarte zee hebben en Oost-Oekraine en de Krim terug naar Rusland

Europees-Turkije, Grieks-Macedonie en West-Bulgarije naar FYROM voor een echte Macedoonse staat olv Car Aleksandar Makedonska II (die verovert daarna wel de rest van de bekende wereld hahaha)

Slovenie naar Oostenrijk, op de taal na wie merkt het vershil? Niemand! hahaha

Slavonie, de Krajina en RS naar Servie

Wat van BiH overblijft met Kroatie samenvoegen tot een nieuwe Bosnisch-Kroatische federatie

Albanie naar Italie en Kosovo terug naar Servie, kunnen ze de rechtzaak over de wettelijkheid (?) van de onafhankelijkheidsverklaring in Den Haag ook laten vallen

Misschien delen van Zuid-Hongarije, Noord-Servie en West-Roemenie samenvoegen tot de nieuwe staat met de naam Banat

en dan rest mij Montenegro nog, zullen we dat maar aan de Russen geven aangezien die daar al grote delen aan de kust hebben opgekocht.

Maar boven alles laat de mensen stoppen met vechten om claims die teruggaan tot de tijd toen je Koe nog met lange oe schreef. Laat ze gewoon het beste maken van wat er nu voor ze is bedacht, hahaha,

kosovosrbija zei

kosovo naar albanie?? nee dat lukt niet, denk dan over elk servisch lijk,(ook al wil ik dat niet).. maar we hebben de westen gewaarschuwd voor de groot albanisch rijk dat krijgen ze niet..en het lijkt me beter als servie bij de eu komt, en kosovo komt terug..want ze weten als het servie lukt dat het nooit meer goed met ze komt . en naar albanie kunnen ze wel eisen maar het zal niet lukken.. zelfde als R S naar servie gaat.. maar ondaks dat hoort R S al bij servie want iedereen die daar woont heeft een servisch paspoort en mag nu ook door europa reizen

Antje zei

Ik heb het idee dat de geschiedenis toch in elke reactie om de hoek komt kijken :). Laten we er dan maar samen met de EU de Verenigde Staten van Europa van maken, vriendjes worden met Rusland en in het kader van de kerstgedachte, nooit meer oorlog voeren en gelukkig worden!

@Aleksa: met 'alles bij Rusland' wilde ik alleen maar aangeven dat het mij een vrij zwaar gedachtenexperiment leek, ik denk niet dat zo'n lompe oplossing echt wat uithaalt (hoewel ik Rusland echt een heel leuk land vind, met superaardige mensen, kom er graag)

David Jan zei

@ Ismael. Half Europa op de schop. Ik ben het eens met je laatste alinea.
@ kosovosrbija. Ok, Kosovo dan maar niet naar Albanië. Maar wat dan? Unmik tot in lengte der dagen een kantoortje laten aanhouden?
@ Antje. Kijk, dat noem ik de ware kerstgedachte. Allemaal vrienden. We moeten het dan alleen nog wel eens worden over de juiste geboortedatum van Jezus.

Ismael zei

Ach dat was slechts Oost-Europa voor West-Europa zijn ook plannen in de maak, hahaha.

De juiste geboortedatum van Jezus is gewoon te vinden in een nog te vervalsen perkamentrol die nog ergens moet worden begraven ergens in het Heilige land.

Antje zei

Of we nemen het midden van 25 december en 7 januari, maken we er gelijk een nieuwjaarsfeestje van!

Fabian zei

Gewoon weer het Romeinse rijk herstellen: alles onder één knoet en klaar is kees :-)

Hmmm, lijkt een beetje op de EU van nu ;-)

David Jan zei

En dan keizer Silvio aan het hoofd, neem ik aan.

kosovosrbija zei

nee gewoon weer zoals het was kosovo naar servie, ga limburg toch ook niet aan belgie geven.. unmik zal voor lopig nog zeker daar blijven .. want zolang er serviers wonen in kosovo en metohija zullen ze blijven.. want die volk zijn er ook op tegen en hebben niks te verliezen.. ze worden nu door de albanen van gas afgesloten van stroom ez enz .. maar daar doen ze ook niks aan de EU het gaat nu nog slechter met kosovo toen milsovic aan de macht was en van te voren.. en toen tito nog woonden was er ook niet zo veel aan de hand