woensdag 23 december 2009

vraag


We hebben het vorig jaar ook gedaan, een enquête over het belangrijkste nieuwsfeit of de belangrijkste ontwikkeling in de regio van het voorbije jaar. Toen kwam de onafhankelijkheidsverklaring door de Albanezen in Kosovo als eerste uit de bus. Dit keer geef ik geen lijstje, jullie moeten het zelf maar bedenken. Ga je gang. Op 30 december ga ik voor een paar dagen weg, dus op de 29e moeten de antwoorden binnen zijn.

10 opmerkingen:

Fabian zei

-het visa regime wat werd afgeschaft voor Servië/ Macedonië en Montenegro

Aleksa zei

Definitief de visum afschaffing!!
Maar ik vind het geweld die de laatste tijd in Belgrado aan de gang is ook heel hoog scoren. Die twee zijn toch aan elkaar gekopeld.

David Jan zei

Heel goed, dank u heren. Mag ik alleen even vragen hoe de afschaffing van de visumplicht en het geweld in Belgrado aan elkaar zijn gekoppeld?

Aleksa zei

Omdat de rechts extreme en hooligans met de ondersteuning van de SNS,DSS en SRS nu beseffen dat hun tijd langzaam maar zeker vorbij gaat!Hun hadden alles geprobeert om servie ver van de EU te houden en om de slechte beeld voor Servie .te creeren zo dat EU zich bedenkt.Ik ben 30 jaar en heb zelf in de jaaren 90 in Belgrado gewoont (ik kom uit Belgrado) maar heb zo een geweld nooit mee gemaak en vooral tegen buitenlandse toeristen niet.
Dit zou zeker niet mogelijk gewest zijn zonder de ondersteuning van de radicale partijen.

David Jan zei

Ik hoor natuurlijk ook verhalen over verwevenheid tussen radicalen en hooligans, maar keiharde bewijzen heb ik nog nooit gezien. Wat weer niet wil zeggen dat ze niet bestaan. Overigens heeft B92 juist twee afleveringen van Insajder over de voetbalsupporters gemaakt. Hier: http://www.youtube.com/watch?v=lbyOykOsFS8&feature=PlayList&p=6B5D0304FF1B96BF&playnext=1&playnext_from=PL&index=36
en hier: http://www.youtube.com/watch?v=DqaxdsKGdC0&feature=related
Misschien heb je ze al gezien. Maakster Brankica Stanković is haar leven niet zeker en staat onder politiebewaking.

Ismael zei

Het is een combi tussen 2 EU feiten, de afschaffing van de visumplicht en de start van de aanvraagprocedure voor het EU-lidmaatschap

Marko zei

Ik stem voor de aanvraagprocedure voor het EU-lidmaatschap! Lijkt me iets wat velen niet verwacht hadden, zowel mensen in Servie als daarbuiten niet..

Krajisnik zei

@ Aleksa.
Denk eens na wie heeft er meer belang bij een aanval op buitenlandse toeristen? Ik zou ook niet raar opkijken van een manipulatie van andere partijen die jij niet hebt opgenoemd.

Bovendien raad ik je aan de documentaires te kijken die David Jan heeft aangeraden dan zul je zien welke politici hoge functies bij voetbalclubs hebben/ of hebben gehad een Dacic bijvoorbeeld.

Albert zei

Wat mij betreft de aanvraag van het EU lidmaatschap. Het begin van een lange weg, dat wel, maar wel een historische stap die ik nog niet verwacht had.

Aleksa zei

Krajisnik@@
Ik heb de insajder well gezien maar had die niet nodig om de realiteit te zien, want ik ben opgegroeid op de zoude tribune van Partizan Belgrado dus dat alles wist ik al lang!
Andrija Mladenovic de stichter van obraz,Velja Ilic die de slopen van ambasade demokratie noemt,Tomislav Nikolic die op de demonstraties van arestatie van Karadzic kei hard schreuwde dat de hooligans hun bivakmutsen moeten eraffhalen omdat ze zich nergens voor moeten schamen tijdens het sloopen van Belgrado,Nikolic die ook zei dat ie van Servie een gat wilde maken in het mooie europese tapijt.Ik kan zo door gaan tot morgen,hun primitieve uitspraken zijn mij heel erg duidelijk welke kant ze Servie willen mee nemen ,Het zijn stelletje FALSCH PATRIOTEN die hun politiek basieren op 1 500 000 onalfabete mensen die in Servie wonen,het zijn niks anders dan amateurs die van Servie in het verleden een misdaad land hebben gemaakt,zamen met hun GOD Seselj!! In plaats van in gekkenhuis en gevangenis ze zitten in het parlament!!!Maar hun tijd is aan het vorbij gaan GODZIJ DANK!!!