zondag 6 december 2009

leeg


Ik heb m'n keel gisterenavond voor het slapen gaan schor gezongen, de longen uit mijn lijf; van Sinterklaas kapoentje tot Hij komt, hij komt, die goeie ouwe sint; Hoor de wind waait en Zie de maan schijnt; zelfs Hoor wie klopt daar kinderen wist ik me nog te herinneren. Ik had mijn (grootste) schoen bij de kachel gezet. En wat denk je? Ja, de wortel en het stro waren er natuurlijk uit, maar had die baardaap uit Spanje, die crypto-fascistische Franco-adept, die katholieke leugenbak met zijn leger gediscrimineerde zwarte slaafjes er ook maar iets ingestopt? Niks meneer, mevrouw, geen pepernoot, geen molecuul suikerwerk, geen chocoladeletter, laat staan die nieuwe computer die ik zo graag had willen krijgen of de Audi A8 met geblindeerde ramen die bovenaan mijn verlanglijstje stond. Ik ben zwaar teleurgesteld en heb besloten deze dag depressief en slecht gehumeurd door te brengen.

5 opmerkingen:

Ismael zei

ah wat jammer nou, misschien moet je nog 13 dagen wachten tot Nikoljdan

Ismael zei

of was je niet lief genoeg geweest (misschien weet de wijze oude man uit Myra wel van je opkomst bij de edelachtbare Milutinovic?)

Antje zei

Wat wil je? De beste man zat al in Nederland!

Michel zei

Hij is hier vertrokken, naar verluidt naar zijn Vikendica in Servië.. Maar of hij na je scheldpartij nog iets in je schoen doet?

Gé zei

Toch nog , hoewel iets later , een cadeautje van Maxime.

Bron nu.nl

BRUSSEL - Nederland heeft maandag het verzet tegen nauwere banden van de EU met Servië opgegeven.


Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft ermee ingestemd het handelsdeel van een EU-akkoord met het Balkanland niet langer te bevriezen, aldus diplomaten in Brussel.

Nederland was tijdenlang de dwarsligger onder de 27 EU-landen, omdat Nederland de Servische samenwerking met het Joegoslavië-Tribunaal niet goed genoeg vond.

Het rapport dat hoofdaanklager Serge Brammertz van het tribunaal donderdag presenteerde, was volgens Verhagen echter positiever dan zijn voorgaande rapporten.