donderdag 3 december 2009

ongeluk

De Dacia Logan van mijn schoonzusje en zwager zag er ook zo uit, hij was alleen blauw. Nu staat hij gebutst en uitgebrand ergens langs de weg bij Kruševac. Anđelka is er gisterenavond, op weg naar haar werk in Novi Pazar, mee van de weg geraakt. Het was donker, het regende en het is een bochtige weg, maar wat er precies is gebeurd weet ik niet. Ik weet wel dat mijn schoonzusje het er godzijgedanktengeprezen relatief onbeschadigd vanaf heeft gebracht. Toen ze tegen een eik tot stilstand was gekomen, had ze gelukkig de tegenwoordigheid van geest (en het lichamelijke vermogen) om als een haas de auto te verlaten. Ze is voor hulp naar het dichtstbijzijnde huis gerend. Toen ze met de bewoonster van dat huis terugkwam bij de Dacia, stond die in lichterlaaie. Zwager Vlada is er vannacht geweest. Behalve wat verwrongen en zwartgeblakerd staal is er niks van hun auto over. Van Anđelka dus gelukkig wel. Ze is ter observatie naar het ziekenhuis van Kruševac overgebracht en behalve een wond op haar achterhoofd schijnt ze geen schade te hebben opgelopen. Ik hoop maar dat er geen verborgen letsel is. Morgen ga ik haar uit het ziekenhuis ophalen. Dan ga ik haar eerst heel erg lang knuffelen en dan breng ik haar naar huis in Niš.

5 opmerkingen:

Antje zei

Jeetje, heftig, maar gelukkig goed afgelopen dus!

Dacia's zijn toch oude Roemeense auto's? Worden die nog gemaakt? Die op het plaatje ziet er zo nieuw uit.

David Jan zei

Jazeker, dat zijn Roemeense auto's en ze worden nog steeds gemaakt, maar tegenwoordig met een licentie van Renault. Ze zijn razend populair hier in Servië, want tamelijk goedkoop en helemaal nie zo slecht.

kosovosrbija zei

de wegen in servie is niet zo veel.. levens gevaarlijk.. heb zat ongelukken meegemaakt daaro, gelukkig niet zelf bij betrokken..klop ik af.. maar er zijn ook heveel slechte chauffeurs inhalen in een bocht op een 2 baansweg inhalen met 4 wagens tegenlijk, waarvan ze de tegenliggers dwingen om zo ver mogelijk rechts te rijden en noem maar op..

Michel zei

@Kosovosrbija; in Bosnië hetzelfde verhaal; gewoon ff inhalen vlak voor een tunnel.. sommige bestuurders daar zijn kennelijk levensmoe :-(

David Jan zei

Breek me de bek niet open over het rijgedrag hier in de regio. Om het even of je in Roemenië bent, in Albanië, Bosnië of Servië, het rijgedrag is over het algemeen stuitend. Vrouwen zijn vaak doodsbenauwd, kijken niet om zich heen en raken bij het minste of geringste in paniek, mannen willen met hun voertuigen laten zien dat ze hele meneren zijn en halen daarvoor de meest idiote capriolen uit. Ik vind het een wonder dat ik in al die jaren en al die duizenden kilomters op de (inderdaad niet altijd al te beste) Balkanwegen slechts één keer een kleine schade heb opgelopen.