donderdag 3 december 2009

hik

En dan is er ook nog nieuws in de categorie variabila. B. T. (leeftijd: 51, woonplaats: Belgrado, beroep: president) is door een rechter schuldig bevonden aan het nuttigen van alcohol op en plaats waar dat niet was toegestaan. Verdachte dronk champagne in een voetbalstadion, waar het nationale team van Servië zojuist Roemenië de oren had gewassen (5-0). Ter verdediging voerde T. aan "dat ik me niet bewust was dat alcoholcomsumptie verboden was, zelfs voor het uitbrengen van een toast". T. kan een boete tegemoet zien. In Belgrado geldt een strikt alcoholverbod rondom voetbalwedstrijden.

4 opmerkingen:

Ismael zei

Gospodin T. zou toch die wet wel kennen aangezien zijn naam/signatuur er waarschijnlijk onderstaat, wel komisch, gelukkig geen Berlusconiaanse taferelen in Servie.

David Jan zei

Nee, de president heeft gezegd dat hij de boete keurig zal betalen. Ben alleen benieuwd of hij dat uit eigen zak of uit de schatkist doet.

Ismael zei

Ik bedoelde meer dat hij zich niet kan beroepen op onwetendheid. Hij zal wel genoeg verdienen om het uit eigen zak te kunnen betalen en gewiekst genoeg om dat weer te kunnen declareren als onvoorziene kosten.

David Jan zei

Natuurlijk kan hij zich niet beroepen op onwetendheid. Iedereen weet dat er tijdens voetbalwedstrijden niet mag worden gedronken in en rondom de stadions. Zelfs de president.