woensdag 28 oktober 2009

Hoera, we hebben alweer een lijstje. Dit keer gaat het over vrouwen, over de (het?) "gender inequality gap" om precies te zijn. Het World Economic Forum, bekend van de jaarlijkse met luxe overladen bijeenkomst van politieke en economische hotshots in het Zwitserse Davos, heeft gekeken is naar deelname aan en kansen in economie, onderwijs en politiek en de omstandigheden met betrekking tot de gezondheid. De dames trekken zich kennelijk niet veel aan van klimaat en zekerheid van hun spaarcentjes, want IJsland is tot winnaar uitgeroepen. Gelukkig ben ik geen vrouw.
En hoe staan de vrouwen op de Balkan ervoor? In Bulgarije relatief goed. Dat staat op plaats 38. In Slovenië (52), Macedonië (53) en Kroatië (54) wordt het al een stuk slechter en de Roemeense dames hebben nog minder reden tot vreugde (70). In Albanië (92) staan alle vrouwen blijkens de top 134 gewoon achter het aanrecht. In Servië, Bosnië-Hercegovina en Montenegro wonen naar het schijnt geen vrouwen, want die landen komen niet voor in het lijstje.

3 opmerkingen:

Ismael zei

ow het is me nog nooit opgevallen dat er in Servie geen vrouwen wonen, ik zal de volgende keer als ik in Servie ben eens goed opletten, hahaha, weer een reden waarom de lijstjes grotendeels nutteloos zijn.

Antje zei

Oke, nu vraag ik me idd ook af hoe Zuid-Afrika boven Denemarken en Nederland uitkomt. Wellicht was verkrachting geen variabele...

Ismael zei

ik kijk vol verwachting naar het volgende (vreemde/aparte/semi-nutteloze) lijstje. Ik ben benieuwd of er een lijstje is waar Servie op 1 staat en Nederland ergens onderaan bungelt.