maandag 26 oktober 2009

big

Gisterenmiddag hing er nog een big aan de waslijn van de benedenburen. Netjes met een jas aan tegen de regen. Nu is-ie weg. De buurman is al bezig de barbecue aan te steken. Dat wordt ongetwijfeld een vorstelijke lunch.

5 opmerkingen:

Aleksa zei

Hoi David,ik heet Aleksa en dit is mijn eerste post.Ik kom uit Belgrado maar woon al lange tijd in Lelystad.Ik volg je blog al een tijdje en vind het zelf een TOP blog dus ik must me aanmelden.
Ja, de barbecue die aan de waslijn hangt is meschien well lekker maar kost de seviesche bevolking het leven en gezondheid!!!Overmatige eten van varkens vlees is jammer genoeg een traditie geworden en mensen zijn heel erg onbewust hoeveel dat hun gezondheid schaadt!!!

David Jan zei

Welkom op het Belgradoblog, Aleksa. Weet je zeker dat je Serviër bent??? Niet van varkensvlees houden, hoe kan dat nou?
Grapje. Je hebt volkomen gelijk. Ik heb er geen onderzoek naar gedaan, maar volgens mij verklaart de overmatige consumptie van varkensvlees een groot deel van de enorme sterfte aan hart- en vaatziekten in dit land. Maar ja, een stuk varken is (relatief) goedkoop, een stuk goedkoper in ieder geval dan minder vervettende vleessoorten als rund.

Aleksa zei

Ja, ik ben een servier en zelfs een raare,ik ben namelijk vegetarier wat in servie heel erg onpopulair is!!Ik heb nieks tegen de vlees eters maar een beetje verminderen zou helemal niet slecht zijn of minstens BIO vlees.
En ja hart en vaat ziekte is meestal te danken aan cigaretten ,alcohol en ja de varkens vlees! Die drie dingen zijn jammer genoeg een traditie geworden in Servie!

Ineke zei

maar wel een geweldige foto!

Krajisnik zei

Prachtig, echte balkantafarelen..