dinsdag 20 oktober 2009

trubače

Het voordeel van de komst van de Russische president en de viering van het 65-jarige jubileum van de bevrijding van Belgrado is dat er op de avond ervoor honderd van de beste trubače (trompettisten) naar Belgrado worden getrommeld om op Trg Republike een concert te geven. Je kon ze nauwelijks zien, omdat er een enorm persvak met Heineken-parasols recht voor het podium was neergezet. En de mevrouw die het geheel presenteerde wist ook al een enorme blunder te maken, toen ze op haar pumps uitgleed op het podium. "Nou ja, het was voor de bevrijders van Belgrado ook niet makkelijk," flapte de lieverd eruit, waarschijnlijk geheel onbewust van de vele duizenden slachtoffers die tijdens de slag om Belgrado in 1944 zijn gevallen. Wel iets anders dan een slippertje op een nat podium anno 2009. Foutje, kan gebeuren. Als je goed keek kon je toch wel iets van de trubače zien.

En horen was al helemaal geen probleem:

8 opmerkingen:

Ismael zei

een feestje zonder Trubaci is geen feestje aldus een Servische vriendin van mij. Wel een leuke mix van Servische en Russische deuntjes.
Ik hoop zo dat Boban Markovic Nederland weer binnenkort met zijn muziek komt opzwepen.

David Jan zei

Goede mix hè, zelf gemaakt. Ik was een paar jaar geleden bij een concert van Boban Marković in Paradiso. Na de eerste noten stond het Balkanpubliek (niet alleen Serviërs) al op de tafel. De meeste Nederlanders wisten van verbazing aanvankelijk niet veel meer te doen dan hun achterwerken wat heen en weer te schudden, totdat de gêne geleidelijk verdween en het één groot feest werd.

Ismael zei

idd een goede mix, ik was ook op dat concert echt geweldig, was met wat Nederlanders die in het begin erg mak waren, maar kwam al snel wat Balkanvrienden tegen dus het was al tijdens het eerste liedje helemaal raak!. Heb ze ook een keer in het Tropentheater gezien, waar ze wat rustiger werk speelde, dit tot groot ongenoegen van de aanwezige Serven, dus de toegift werd extra opzwepend!

kosovosrbija zei

boban markovic is nu al legende in servie en ook in meerdere landen.. als je echt van trompetten houd dan moet je dit jaar in augustus naar guca toe...50 jarige bestaan..weet je niet wat je meemaakt..pozdravv

David Jan zei

Helaas is Guća dit jaar al geweest, kosovosrbija. Ik kon er niet bij zijn. Ben er een paar jaar geleden wel geweest. Inderdaad, je weet niet wat je meemaakt.

kosovosrbija zei

bedoel volgend jaar..dan bestaat ie 50 jaar ..dat moet de mooiste guca allertijden worden..ben er ook al een paar x geweest..

David Jan zei

wie weet komen we elkaar dan tegen

kosovosrbija zei

wie weet met een fles bier van 2 liter..haha..pozdrav