dinsdag 26 mei 2009

parkeren

Ja ja, ik weet het, ik ben een paar dagen doodstil geweest. Ligt niet aan mij, ligt aan mijn laptop. Die was gecrashd. De meeste schade is hersteld, hoewel er ongelukkigerwijs ook veel bestanden verloren zijn gegaan. Ik moet nu dus inhalen. Ik weet alleen niet waar ik moet beginnen, want er is de afgelopen dagen veel gebeurd.
De parkeerdienst dan maar. Sinds gisteren hangen er in de straat aanplakbiljetten waarop staat dat er vanaf 1 juni betaald moet worden voor het voorrecht voertuigen in onze buurt te parkeren. Ik kan me nog herinneren dat er een paar jaar geleden, toen ik nog in een andere straat woonde, ook dergelijke biljetten waren verschenen. Ik was toen een paar weken buitenslands en had mijn auto gewoon laten staan.

In die periode was het voertuig natuurlijk weggesleept door de pauk (spin) en omdat ik geruime tijd weg was, heeft dat toen een boel geld gekost.
Vandaar dat ik deze keer maar terstond naar de Parking Servis ben gegaan om ter plaatse 4992 dinar (53 euro en 10 cent) te betalen aan een aardige mevrouw. In ruil daarvoor mag ik een jaar lang in onderstaand gebied parkeren. Kom daar maar eens om in Amsterdam.

2 opmerkingen:

Michel zei

In de tijd dat ik parkeercontroleur was, kostte een vergunning minstens het dubbele, en dat was niet eens in Amsterdam :-)

David Jan zei

Zie je wel, je kunt beter in Belgrado wonen.