woensdag 6 mei 2009

mitrovica

Mijn baas de NOS is niet zo beroerd als sommigen van jullie misschien denken. Ik heb toestemming gekregen om drie dagen naar Mitrovica te gaan om een televisie- en een radioreportage te maken. Zo'n onderwerp maak je normaal gesproken in één dag, maar de situatie in Mitrovica is niet normaal. Ik moet er heel voorzichtig proberen contacten te leggen om niet tijdens de demonstraties een klap op m'n kop of erger te krijgen. En zelfs dan kan ik niet voor de volle honderd procent garanderen dat die reportages er ook echt komen. Ik vind dat chic van de NOS, die eens te meer aangeeft het belang van afgewogen berichtgeving in te zien.
In de tussentijd gaat het niet goed daar in het noorden van Kosovo. Een van de meest gematigde leiders van de Kosovo-Serviërs, Oliver Ivanović, heeft gewaarschuwd voor bloedvergieten. Volgens hem zijn de regering in Priština en de EU-missie in Kosovo (EULex) er op uit nog dit jaar de volledige controle over Noord-Kosovo te verwerven. "De verwerkelijking daarvan zou een horror-scenario zijn," zei Ivanović. "Er zal op grote schaal onrust uitbreken."
Inmiddels heb ik contact met twee mannen uit Mitrovica die hebben toegezegd me een handje te zullen helpen. Dat is al een flinke stap voorwaarts. Morgen vroeg vertrek ik. Ik denk niet dat ik veel zal kunnen bloggen, maar ik zal jullie na terugkeer van alles op de hoogte brengen.

5 opmerkingen:

Fabian zei

Succes en ik ben benieuwd naar je verhalen !

Michel zei

Sretan Put en wees voorzichtig!

Unknown zei

Succes, hopelijk maak je er een mooi verhaal van!

Gé zei

Veel succes met het maken van deze reportage.
Het lijkt mij een goed idee om eindelijk eens een juiste weergave van feiten welke in die regio zich afspelen wordt weergegeven.

Nadin zei

Heel veel succes en wees voorzichtig, het is volgensmij geen kattepis wat je gaat doen daar! Hopelijk kom je terug met een mooie reportage.
Zet hem op!!!