maandag 6 oktober 2008

verhuizen 4

Het is gelukt. We hebben een nieuw appartement gevonden en aan het begin van de middag het huurcontract met de eigenaar (een fluitleraar) getekend. Het is vlak in de buurt, in de Carigradskastraat. Sterker nog, we kunnen het gebouw vanaf ons huidige balkon zien (niet met al dat glas, maar er links naast). De woning zelf is niet zichtbaar, die is op de tweede verdieping. Het is voor Belgradobegrippen een oud pand; in 1939 opgeleverd en het is wonderlijk genoeg gespaard gebleven in de bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog, die ook Dorćol (onze buurt) zwaar hebben getroffen.


Het appartement heeft een uiterst vreemde indeling en dat maakt het mede zo leuk. Je komt binnen door de zo langzamerhand onvermijdelijke Fort-Knowdeur. Dan heb je gelijk rechts een gangetje, met links een berging en aan het eind de keuken met een balkonnetje en daarachter een kleine kamer voor de meid (die we niet hebben, ik maak er mijn kantoortje van).

Het gangetje naar de keuken:


Het uitzicht van het balkonnetje:

Als je na binnenkomst rechtdoor loopt, kom je in de salon, waar gek genoeg de badkamer op uitkomt. Daar achter (dat is aan de voorkant van het gebouw) liggen nog twee flinke kamers. Leuk detail: de originele kachels staan er nog in. Die vreselijke lampen en stoelen gaan eruit. Verhuisdatum: 1 november.

Mooi appartement, vind ik, en niet erg duur. De eigenaar en zijn zoon lijken me heel fatsoenlijke mensen, dus ik denk dat we de komende jaren prettig zullen wonen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is vrij snel geregeld , de nieuwe woning.
Veel succes in de nieuwe woonstee.

Anoniem zei

Ziet er goed uit. Leuke lamp overigens - die zou ik laten hangen. Gefeliciteerd! 400 euro?

David Jan zei

Het is niet zo moeilijk om in Belgrado woonruimte in het middensegment te vinden. Goedkope (en dus meestal hele kleine of totaal verrotte) appartementen gaan als warme broodjes over de toonbank en de dure zijn gewild onder diplomaten en andere meer vermogende buitenlanders. En die lamp... Ik zal er nog eens over nadenken. Je zat bijna goed met de huur Cornelis. Het is iets meer, maar niet veel. Een redelijke prijs voor 85 vierkante meter.

Liesberth zei

Die lamp vooral laten hangen anders richting Nederland, ik heb wel genoeg van mijn Xenos kroonluchter.
L