woensdag 1 oktober 2008

verhuizen 2

De zoektocht naar nieuwe woonruimte is nu echt begonnen. Gisteren hebben we de blaren onder onze voeten gelopen in Vračar (op Vračar zeggen ze hier), vanuit Dorćol (waar we nu wonen) gezien aan de andere kant van het centrum. Natuurlijk kwamen er een paar verhuurders niet opdagen, was er één de sleutels vergeten en verdubbelde de huurprijs van een ander appartement spontaan toen de huisbaas hoorde dat ik buitenlander ben. Maar we hebben toch twee mogelijkheden op ons lijstje staan. Ze zijn nog een beetje te duur, maar wellicht praten we er nog wat vanaf.

Het eerste appartement is in de Sveti Savastraat (plaatjes hierboven), tussen het Slavijaplein en de gigantische Sveti Sava kerk. Dat laatste komt ons geestelijke welbevinden vast en zeker ten goede. Het is een lekker ruime, moderne en goed opgeknapte woning. De bakker is aan de overkant, het poshe Portobello-café een eindje verderop in de straat en het centrum van het centrum begint op Slavija. Lijkt dus een goede keus.
Het tweede is veel klassieker (de meubels gaan er gelukkig uit). De straatnaam ben ik even kwijt, maar het is wat dieper in Vračar en dus wat verder van het centrum.

De verhuurders lijken me aardige mensen en dat is in de wildwestmarkt van de appartementenverhuur een groot voordeel. Bovendien heeft dit appartement een balkon en voor Belgradose begrippen een enóóóóórme keuken, waar onze king-size eettafel ook in past.

Het is nog te vroeg voor conclusies. Ik vind het wel een gek idee om uit Dorćol weg te gaan. Ben erg gewend geraakt aan de markt, de winkeltjes en de broodjeswinkel met overheerlijke pljeskavica en pileći belo met urnebes. Vanavond gaan we in onze eigen buurt kijken. Maar hopen dat er wat tussen zit.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

In Vracar hebben ze ook een hele leuke markt, Kalenic pijaca :)

David Jan zei

Ja, die ken ik. Groter dan de Bajloni markt. Maar zoals ik al schreef, ik ben zo gewend aan de Bajloni markt.

Anoniem zei

Veel succes met het uitzoeken van een nieuwe woning..Rakovica is ook leuk wonen, alleen zo ver van het centrum vandaan..

David Jan zei

Ik weet het, maar ik woon inderdaad toch liever in, of in ieder geval vlakbij het centrum.