dinsdag 14 oktober 2008

geweld


Daar gaan we weer. Een demonstratie en dus geweld, het lijkt niet meer zonder te kunnen. Tienduizend Serviërs demonstreerden tegen de erkenning van Kosovo door de regering van Montenegro, het land waar ze wonen. De oogst van gisterenavond in Podgorica: tweeëntwintig gewonden, achtentwintig arrestaties en een boel schade. Zo maak je het je tegenstanders wel heel erg makkelijk, sukkels.

Begon om zes uur, ging goed tot even voor achten en toen liep het mis. Stenen naar het parlementsgebouw, stenen naar de politie, stenen naar journalisten. Traangas en meppende politiemannen als antwoord. Hoera, dat is goed voor de zaak.


Het standaardantwoord van de organisatie: provocateurs van de geheime dienst zijn begonnen. Oh God, nee hè, daar gaan we weer met de provocateurs van de geheime dienst. Ga toch weg, verzin eens wat originelers. Het standaardantwoord van de autoriteiten: de organisatoren zijn verantwoordelijk. Vanaf heden geen demonstraties tegen de erkenning van Kosovo meer toegestaan in Montenegro. Nou, dan heb je wat bereikt, kun je daar over gaan zeuren. Van harte gefeliciteerd. Petje af.

Geen opmerkingen: