maandag 20 oktober 2008

vakantie

Laat me het voor de verandering eens niet over de eigenaardigheden van de Balkan hebben. De komende week ben ik een paar dagen in Nederland. Normaal gesproken maak ik van die gelegenheid gebruik om bij familie en vrienden op bezoek te gaan, maar dat schijnt er deze keer niet in te zitten. Een familielid viert vakantie op de Canarische Eilanden, waar hij goede kans heeft een vriendin tegen te komen die daar ook met man en kind naartoe is gevlogen. Een goede vriend zit in Toscane en een andere neemt de herfstvakantie te baat om een paar dagen New York te doen. En geloof me, niemand heeft de zomervakantie voor deze vorm van pret ingeleverd. Ik hoor vanuit Nederland voortdurend angstaanjagende verhalen over instortende beurskoersen, omvallende banken en krimpende economieën. Dan denk ik: poeh, dat gaat niet goed daar. Blijkt dus erg mee te vallen.
Inmiddels maak ik me grote zorgen. Ik heb mijn spaargeld (nodig voor pensioen en misschien ooit voor een huisje op een Kroatisch eiland) bij de Postbank ondergebracht en ja hoor, ING accepteert als eerste in Nederland een kapitaalinjectie. Ik kan me nu een klein beetje beter voorstellen hoe de mensen zich hier in de jaren negentig voelden, toen de hele economie in elkaar donderde en iedereen zijn tegoeden zag verdampen. Weg spaargeld, weg pensioen, weg huis. Gelukkig heeft Nederland Wouter Bos. Of zal dat niet helpen? Help, wat moet ik doen?!

2 opmerkingen:

Jeppe Schilder zei

Ik heb ook een spaarrekening, met een saldo van € 0,00.Het beste advies wat ik je kan geven is om, wanneer je in NL bent, naar mn kroeg in Utreg te komen om gewoon bier te gaan drinken, op de situatie te schelden (alsmede het rookverbod)en het gelaten te ondergaan. Dat werkt. :-)

David Jan zei

Klinkt als een goed plan.