donderdag 9 oktober 2008

girafEen fijne, typisch Servische rel. Trouwe lezers kunnen zich Dragan Marković 'Palma' (foto) misschien nog voor de geest halen. Hij is leider van een piepklein politiek partijtje, dat evenwel onmisbaar is om de pro-Europese coalitie van Boris Tadić in het parlement aan een meerderheid te helpen. In zijn woonplaats Jagodina in Centraal-Servië is die Palma net zo onmisbaar als in de coalitie. Hij is er burgemeester en een gevierd zakenman, die onder meer een dierentuin heeft opgericht. Het dagblad Blic heeft nu ontdekt dat Palma tijdens de coalitieonderhandelingen eerder dit jaar als eis voor regeringsdeelname heeft gesteld dat zijn dierentuin ter bevordering van het toerisme in Jagodina subsidie zou krijgen voor de aanschaf van een giraf. En wat is er gebeurd? De dierentuin hééft subsidie gekregen voor de aanschaf van een giraf. En niet te weinig: tweehonderdvijftigduizend euro uit het Nationaal Investeringsfonds. Niet dat giraffen zo duur zijn, maar het transport is naar het schijnt nogal prijzig.
Palma ontkent natuurlijk dat hij de regering steunt vanwege de giraf. De man, ooit de politieke bondgenoot van Arkan, heeft het Europese licht gezien. "Ik zit met de Democraten in de regering, omdat die lid willen worden van de EU," zei hij in het parlement, dat hem ter verantwoording had geroepen. "Niet vanwege de giraf." Het beest is overigens nog niet in Jagodina gesignaleerd.

2 opmerkingen:

Michel zei

Zal ie dan wel een lekkere rostilj hebben gehouden met zijn vrienden, er zit flink wat bushmeat aan zo'n beest :-)

David Jan zei

Nou je het zegt... Zoals ik al schreef is het beest nooit in de dierentuin gesignaleerd. Het zal toch niet waar zijn van die roštilj?