vrijdag 25 september 2009

rasim

De man die namens de Servische regering alle rotklussen mag opknappen, Rasim Ljajić, lijkt zijn politieke doodvonnis te hebben getekend. In het dagblad Blic zegt hij dat hij zal opstappen als Ratko Mladić niet voor het eind van het jaar in een Scheveningse gevangeniscel zit. Het hoofd van de dienst die de samenwerking met het Joegoslaviëtribunaal coördineert blijft er optimistisch bij en zegt zijn optimisme mede te baseren op uitlatingen van de speciale aanklager voor de oorlogsmisdaden , Vladimir Vukčević, die eerder verklaarde te verwachten dat de generaal nog dit jaar zal worden gearresteerd. De betrokken diensten schijnen hard aan het werk te zijn, maar dat hebben we al talloze malen eerder gehoord. Ik ben een beetje bang dat Rasim moet omkijken naar een ander baantje.


4 opmerkingen:

David zei

Misschien heeft die al een mooie baan op het oog?
Zijn de diensten overigens echt dichtbij zijn arrestatie of zijn het praatjes voor de buhne?

David Jan zei

Er wordt me heel vaak gevraagd hoe het ermee staat en ik moet steeds hetzelfde antwoord geven: ik weet het niet, ik kan er geen zinnig woord over zeggen. 99,9 procent van de mensen die er wel iets over zeggen te weten, praten onzin. Ik heb niet bijgehouden hoe vaak (internationale) media, (internationale) politici en tal van anderen de afgelopen jaren hebben beweerd dat de arrestatie van Mladić nu toch echt heel dichtbij is. Nogmaals, ik weet het stomweg niet.

kosovosrbija zei

ze moeten 1 st de president van kosovo arresteren..voormalig uck leider..hasim thaci.. en de rest ook.. serviers zijn altijd de schuldige maar geen 1 albanees in de bajes .. vind het wel raar

Anoniem zei

Op 16 maart 1992[dus voor de oorlog!!!], was Karadzic andermaal duidelijk en waarschuwde nadrukkelijk voor ernstige gevolgen. Hij waarschuwde voor een burgeroorlog tussen de diverse etnische groepen en religies, met als gevolg mogelijk honderdduizenden doden en honderden dorpen en steden die totaal zouden worden verwoest.Karadzic waarschuwde dus openlijk voor de gevolgen,maar Izetbegovic koos voor oorlog..Het einddoel van Alija Izetbegovic in Bosnie was de dzamahirija, de islamitische staat. Een feit: vanuit de safe haven Srebrenica zijn 120 Servische dorpen uitgemoord en platgebrand. Deze terroristen[dus niet schlahtovers] hadden vele honderden onschuldige Servische vrouwen en kinderen en bejaarden vermoord, verkracht en tegen deuren van hun huis gespijkerd.Deze strijders verdienden de doodstraf, Mladic verdient in die zin respect dat hij itt de moslim troepen de Bosnische vrouwen,oude mannen en kinderen spaarde..In Darfur en bij de Hutsi / Tutsi,en rond Srebrenica in de Servische dorpen,was dat niet zo. Deze strijders uit verschillende landen hebben het lot van de moslimmannen met opzet in de handen van Mladic gegeven, omdat ze wisten dat hij (na de verschrikkelijke martel en moordpraktijken op Bosnische Serviers om Srebrenica) voor het oog van de wereld een misdaad[wraak] zou begaan en daarmee de publieke opinie van de wereld definitief tegen de Serviers zou keren,en om later militair ingrijpen te rechtvaardigen.
Deze actie heeft tot doel terroristen uit te schakelen en is niet gericht tegen burgers of VN/troepen, schreef Mladic tijdens de aanval op Srebrenica aan de Britse commandant Rupert Smith.Mladic heeft verhalen over oorlogsmisdaden en massale executies afgedaan als 'sprookjes'. Er zijn bij de slag om Srebrenica in 1995 aan beide kanten doden gevallen, en dat behoort tot het 'risico' van het soldatenbestaan, aldus Mladic. Generaal Philippe Morillon, verklaarde dat de aanval op Srebrenica was een directe reactie op de moordpartijen door Nasir Oric en zijn strijdkrachten in 1992 en 1993.