dinsdag 22 september 2009

huizenjacht

Vandaag voor het eerst heel concreet naar huizen gekeken. In Surduk, een dorpje tussen Belgrado en Novi Sad, aan de Donau. We hebben een stuk of vijf panden gezien, waarvan het laatste het meeste enthousiasme teweeg bracht. Zo ziet het er uit:
En dit is de directe omgeving:


We gaan natuurlijk niet direct aan het kopen. Eerst nog maar eens wat anders bekijken om keus te hebben. Bovendien is de vraagprijs (nog) te hoog, mede doordat er genoeg grond omheen ligt om een hele kudde koeien te houden of half Servië van maïs te kunnen voorzien. De eigenaar is echter bereid een deel van zijn land aan een ander te verkopen, dus daar liggen mogelijkheden. Ik houd jullie op de hoogte.
Update: Hier kun je zien hoe dat gaat, een huis zoeken in Vojvodina.

7 opmerkingen:

Ismael zei

ziet er mooi uit, wat dacht je ik word boer ipv journalist? we gaan je toch niet missen met je dagelijkse berichtjes

Michel zei

Is dat nou de Vikendica of trekken jullie naar het platteland?

MiR zei

"Belgradoblog" heeft een hele speciale manier om huizen te zoeken in Surduk. Het heeft iets weg van de snelle Servische muurkikker (te snel voor de camera, dus helaas), maar toch nog gesnapt met een hoogstandje. En dan blijkt de poort toch open te zijn ...
Lees maar op http://www.groetenuitsurduk.nl/?p=1159

David Jan zei

@ Ismael. Nee, ik hang de journalistiek niet aan de wilgen. Word, om het zo maar eens te zeggen, een boerende journalist en het Belgradoblog blijft gewoon bestaan.
@ Michel. Het vikendicaplan heeft zich ontwikkeld tot het voornemen om buiten de stad te gaan wonen en een pied-a-terre in de stad aan te huden. Overigens ligt Surduk maar 40 kilometer buiten Belgrado.

Fabian zei

En snel internet in Surduk ?

Antje zei

Wauw! Ga je ook kippen houden en pruimenmeuk stoken? Internet is iig wel een vereiste!

David Jan zei

@ Fabian. Nee, voor zover ik weet alleen traag internet in Surduk. Daar moeten we dus nog iets op verzinnen.
@ Antje. Kippen denken ik niet. En wat schrijf je nou? Pruimenmeuk? Šljivovica is een van mijn favorieten. Ik zal er alleen wel hulp bij ndig hebben om het te maken.