zaterdag 25 juli 2009

officieel oud

Vandaag treed ik officieel toe tot "de club der sterken", zoals een Nederlandse vriend me zo kies per sms liet weten. Er is geen ontkomen meer aan, ik ben vijftig. Ik kan lid worden van Max en van de Anbo, ik kan creatieve cursussen voor senioren gaan volgen, ik kan naar de 50-plusbeurs, ik kan culinair op reis met lotgenoten, ik kan Zin gaan lezen, ik kan naar het seniorencafé, ik kan deel gaan nemen aan bewegingscursussen voor breekbare botten, ik kan tips opzoeken op seniorennet.nl. Het leven heeft nog heel wat in petto. Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik en lang zal ik leven. Hiep hiep hiep hoera! (snik)

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Snik? *smak*! van harte gefeliciteerd!

Anoniem zei

ze zeggen dat 50 the new 30 is (maar ze liegen).
sterkte ermee :-)

en gefeliciteerd natuurlijk!

Jeanne

Anoniem zei

Van harte DJ! En what the f**ck is vijftig nou helemaal, zei de ouwe lul! Jacques S.

nadin zei

Van harte gefeliciteerd.
Snik?! Nee joh...Hoera!!!

Gé zei

Welkom in de club.

David Jan zei

Dank u, dank u. Woorden schieten mij te kort. Nu het niet zo verschrikkelijk heet meer is eerst maar eens naar een terras om een welverdiend verjaarsdagsbiertje te gaan drinken.

Ismael zei

Gefeliciteerd, en succes met het uitzoeken van een leuke cursus, hahaha, geniet van je welverdiende biertje, 50 is Abraham en dat doet me denken aan een leuk restaurantje in Subotica met vrijwel dezelfde naam, mijn eerste "echte" ervaring met lokale voorliefde voor heel veel geroosterd vlees.

Antje zei

Podravljaju!

Michel zei

Cestitam ti rodjendan.. Het leven begint bij 50, dat er nog veel wijze blogs mogen volgen!

Unknown zei

Gefeliciteerd,
Jongen, dan begint het echte leven pas, je bent rijper, ziet alle valkuilen als een veld vol zonnebloemen, de avond van je leven smaakt naar water en naar rozen. Futiliteiten,daar stap je overheen als over een honde(n)drol, je moet alles groot zien zei een leraar op de kunstacademie(wij zijn nog van de generatie dat we iets aannamen van betrokken leraren) en dat motto heeft altijd als een wolk boven me gehangen als een tekstballon in een stripverhaal , dus pak nog maar een rakija of een lav, i zjiveli srecan rodjedan.

David Jan zei

The day after. Gisterenavond mijn verjaardag gevierd zoals het hoort (het grote feest was vorige maand immers al in Tršić geweest): biertjes gedronken in mijn favoriete café's: de Red Bar in Skadarlija en Krojač in Francuska. Nogmaals dank voor jullie goede wensen. Ik accepteer je smak met genoegen, Anoniem, ook al weet ik niet wie je bent. En Jeanne, ik hoop dat ik niet nog eens door alle stommiteiten die ik tussen mijn dertigste en vijftigste heb uitgehaald heen moet. Wat the f**ckvijftig nou helemaal is, weet ik nog niet Jacques, daar moet jij me tijdens de volgende correspondendagen maar eens over briefen. Ok, Nadin, ik heb me er bij neergelegd: hoera! En Gé: speciaal voor jou een feestelijke voertuigenserieverjaardagseditie. Restaurant Abraham in Subotica, daar moet ik nu snel eens heen, Ismael. Hvala, Antje. Ik heb toch echt het idee dat mijn leven al een poosje aan de gang is, Michel. En Peter, mijn probleem is dat ik meestal middenin in die hondendrollen stap. Zal dat nu voorbij zijn?

Ismael zei

Ik had me vergist in plaats, het is niet Subotica maar 8 km verderop in het pitoreske Palić. Geniet van je Abraham zijn!

Liesberth zei

Je bent dus nu supersenior,,,,,'t is wennen maar het valt wel mee....gefeliciteerd

David Jan zei

Ik ben nu vijftig jaar en zes dagen en het valt inderdaad best mee.