maandag 2 februari 2009

Wat doe je op zo'n avond dat je geen zin hebt om nog boodschappen te doen en te lui bent om te koken? Dan ga je naar een Servische snackbar, een roštilj (grill). Naar roštilj Žića, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week open. We zijn gewoontemensen als het daar om gaat; Aleksandra neemt altijd pljeskavica (hamburger, maar dan lekkerder) met koolsalade, augurken, tomaten en pavlaka (een soort zure room), ik neem genoegen met pileći belo (kipfilet) met urnebes (witte kaas met paprika, als het goed is lekker heet). Dat neem je mee naar huis, gaat ermee op de bank zitten en eet het op, kijkend naar een illegale copy van Doubt. Best prettig, zulke avonden.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Ik zit hier nu rond een uur of 19:00 nog op mijn werk, heb erg veel honger, maar kan niet naar huis ivm files..en dan dit verhaal over pljeskavica...dan heb je het erg zwaar ;-)

Anoniem zei

Klinkt vertrouwd,
zijn nu hier alle Lost episodes aan het kijken wat zeer verslavend blijkt te zijn.
Echter bij gebrek aan rostlj tenten gisteren bij Taco mundo mexicaans besteld.
Ranzige zooi en niet eens lekker, bah

David Jan zei

Ik prijs me zeer gelukkig in dit culinaire paradijs...

Michel zei

Wat een leven..tijd dat er een lokale Serviër een Rostilj hier opent, maar daar is vast geen markt voor. Was al verbaasd dat er een Suri-eethuis in het centrum komt. Tja, we zitten niet in een metropool hier :-( Zo'n burger zou ik wel willen proeven, hou wel van lekker heet..