dinsdag 17 februari 2009

feestje 2

Ik schreef al dat ik iedereen z'n feestje gun en dat meen ik ook. Maar wat ik niet begrijp is dat de EU, de VS en andere westerse sponsors van Kosovo's (niet door de VN erkende) onafhankelijkheid het sprookje van multi-etniciteit in leven proberen te houden. Kijk om je heen meneren en mevrouwen, het onafhankelijke Kosovo is puur Albanees. En omdat jullie waarschijnlijk nooit op straat komen, zal ik wat plaatjes laten zien. Er wordt zelfs geen poging ondernomen om het anders te doen lijken.

Zelfs deze pikant geklede etalagepoppen laten niets aan onduidelijkheid over.

Overigens is blijkbaar niet iedereen in Kosovo blij vandaag. Priština hangt vol met deze pamfletten:

Dit staat erop: "Thaci (= premier) en Sejdiu (= president) hebben
de verkiezingen, de structuren, investeringen en producten uit Servië toegestaan. Ze hebben op 17 februari 2008 niet de controle over de politie en de douane genomen. Na twee dagen zijn de grensposten nummer 1 en 31 in brand gestoken. Ze hebben Noord-Kosovo verkocht. Zij die het KLA (= Kosovo Bevrijdingsleger) hebben ontwapend hebben nu het KPC (=Kosovo Beschermingscorps) vernietigd en hebben ons achtergelaten zonder leger om ons te verdedigen. Ze hebben de Albanese vlag van Kosovo's instituties verwijderd. Ze hebben de geschiedenisboeken en the reading primer (weet niet wat dat is) veranderd, hun inhoud gedenationaliseerd. Ze hebben de Preševo Vallei (= in Zuid-Servië) verlaten. Ze hebben EULex verwelkomd op basis van het zespuntenplan van Ban Ki Moon, dat neutraal is ten opzichte van de status. Ze verkwanselen de rijkdom van Kosovo. Ze zijn begonnen met KEK (= de haperende electriciteitsvoorziening), om door te gaan met PTK (= post en telecommunicatie), het vliegveld en Trepca (= stilliggend mijnbouwcomplex).
Opdat jullie het weten.

5 opmerkingen:

Fabian zei

Peter Feith gezien op het 6 uur journaal ? "Jammer dat maar 55 landen Kosovo erkend hebben", aldus het hoofd van de "onafhankelijke" missie Eulex...

In Macedonie werden ze vandaag gek, de oude bekende kaarten van "groot Albanië " waren weer opgedoken...

Maar goed, eind mei ben ik ook uitgenodigd door een vriendin in Kosovo (en daarvoor moet ik nog naar een Servische bruiloft in Kraljevo). Nu maar hopen dat die onafhankelijkheid in Kosovo ook beter bier heeft gebracht, in 2004 was het niet te drinken ;-)

Anoniem zei

Ik kan je geruststellen; het bier in Kosovo is inmiddels zeer goed te drinken; Peja bier, Gazur !

Herman

David Jan zei

Met dat laatste kan ik het van harte eens zijn, vooral nu er ook Peja Premium blijkt te zijn.

Anoniem zei

Vandaag Kosovo, morgen heel Europa! De snelste manier om stabiliteit te verwerven in Kosovo en de bandieten de macht af te nemen, is aansluiting bij Europa.Werd ook de islam weer wakker uit zijn winterslaap en met steun van de saudische miljardairs werd de ene haatmoskee na de andere in Albanie, Bosnie en Kosovo uit de grond gestampt. De leiders(Kosovo) van de terreurorganisaties zijn ,het een groot drugsland is met een enorme drugsmaffia,en de extremisten radicalen ,terroristen worden erkent als politici. De Kosovaren komen openlijk uit voor hun goede relaties en nauwe banden met Saudische geldschieters, met extremisten van de Muslim Brotherhood en jihadi-warriors van Al Qaeda. De neerslag van dit salafistisch verbond zijn de 400 nieuwe moskeeën die het laatste decennium zijn gebouwd in Kosovo, terwijl tussendoor nog een honderdtal kerken en kloosters werd geplunderd en afgebrand, maar de hele wereld zit door en doet niets wanneer Albanezen vernietigen onschatbare culturele erfgoed, omdat de slachtoffers zijn Serviche orthodoxe christenen. De dekmantels heten EU, internationaal ingrijpen, democratie en internationaal recht. Kosovo, de grootste overheidsgestuurde criminele organisatie die de wereld ooit heeft gezien. Kosovo is intussen de draaischijf geworden van een gigantische drugshandel tussen Afghanistan-Turkije-de Balkan-Europa. Zo financieren de terroristen de aankoop van wapens. Het zijn de criminalitiet en het geweld van de Kosovaren dat zich over de EU zal verspreiden, op zoek naar nog meer beloning.Dank je wel EU.

Anoniem zei

Amerika gaat de wereldbol over om tegen het terrorisme te vechten in Afghanistan, maar het terrorisme in Bosnie,Kosovo,Kroatie aanpakken wordt gezien als een misdaad.Het blijft natuurlijk schandalig hoe de ethnisch Albanezen, Kosovo van de Serven gestolen hebben. Doelbewuste annexatie door hoge geboortecijfers.Wat nu de Serven overkomt kunnen wij op termijn ook in EU verwachten. Veel drugs. Hard drugs. Alles wat er vanuit Turkije en Afghanistan naar Europa moet loopt via de Albanezen. Tjah wat heb je aan een criminelenrepuliek die geen donder voorstelt in de wereld, nou daar moet je trots op zijn.Vuile landjepikkers die Albanezen!