donderdag 12 februari 2009

sneeuw of geen sneeuw


Dat Albanezen en en Serviërs in Kosovo en daarbuiten het over bijna niks eens zijn, weten we allemaal. Vandaag lever ik daarvan nieuw en onomstotelijk bewijs. Gisterenavond sneeuwde het in Priština, afgelopen nacht vroor het en ook vanochtend was het nog gemeen koud in de hoofdstad van de Republiek Kosovo. Ik met een dikke trui, een dikke jas en dikke sokken op pad. Ik was daar onderweg ook erg blij om. Als je naar het plaatje kijkt, begrijp je wel waarom (uit de moskee links kun je afleiden dat ik door Albanees gebied reed). Maar wat schetst mijn verbazing toen ik in Noord-Mitrovica, waar Serviërs wonen, arriveerde? Het was heerlijk, lente-achtig weer. Ik zweten en puffen in mijn dikke kleren...
Albanezen en Serviërs zijn het dus zelfs niet eens over wat voor weer het moet zijn, maar daar hoef ik toch niet het slachtoffer van te worden.

2 opmerkingen:

Michel zei

Is het in Kosovo net als hier ook "warme truien dag" vandaag? Ben je dan mooi klaar mee..En hoever liggen die gebieden van elkaar dat er een soort micro klimaat is ontstaan?

David Jan zei

Een warme trui, zeker. Helaas heb ik m'n handschoenen en m'n wollen muts in Belgrado laten liggen. En Pristina en Mitrovica liggen misschien een kilometer of veertig van elkaar.