zaterdag 14 november 2009

vrijheid?

Hoe kom ik er nou op het bovenstaande, nogal prutserige logo boven deze post te zetten? Welaan, ik wil het eens over de Partij van de Vrijheid hebben en die op een regenachtige namiddag in elkaar geflanste rood-wit-blauwe meeuw is daar het zinnebeeld van.
Ik zat me zomaar ineens af te vragen hoe de vier PVV-ers in het Europees Parlement de afgelopen week hebben gestemd over de visavrijstelling voor de burgers van Servië, Macedonië en Montenegro. Ik kan het nergens vinden. Op de site van het parlement vind ik alleen dat 550 leden voor hebben gestemd, 51 tegen en dat 37 europarlementariërs zich hebben onthouden van stemming. De PVV-site heeft helemaal niks over het Europees Parlement, laat staan over het stemgedrag van Wilders' discipelen in Brussel en Straatsburg.
Toen ik eenmaal op die site was, las ik dat de grote goeroe van de vrijheid van plan is om begin januari met een delegatie van de Tweede Kamer mee te gaan naar Turkije. "Om daar uit te leggen waarom dat land niet welkom is in de Europese Unie", staat erbij. Bron: nota bene de Telegraaf, niet de partij zelf. Nu zullen er in Turkije weinig mensen op de komst van Wilders zitten te wachten en er zal al helemaal niemand geïnteresseerd zijn in zijn mening. En toch zal er veel stof opwaaien; niet om wat Wilders te zeggen heeft, dat interesseert immers geen hond, maar om de show die hij gaat opvoeren. Als hij al niet wordt tegengehouden, zullen er op z'n minst een stel Turken zijn die hem te toegang willen ontzeggen, er zal worden gedemonstreerd, het zal onrustig zijn. En dan gaat hij natuurlijk weer lopen beweren dat Turkije geen democratie is, dat er geen vrijheid van meningsuiting is en dat hij groot gelijk heeft dat het land buiten de EU blijft. Kortom, een self-fulfilling prophecy, waar alle Nederlandse media met open ogen in gaan tuinen.
Zoals we weten, wonen er in Turkije een heleboel moslims. Op de Balkan zijn dat er niet zo heel erg veel, maar alles bij elkaar opgeteld komen we toch wel aan een miljoentje of wat. Dat weten ze bij de PVV natuurlijk niet, want daar weten ze niks over hetgeen zich achter Venlo afspeelt, maar ik ben benieuwd wat die partij gaat doen als ze er onverhoopt achterkomen. Geen EU-lidmaatschap voor Bosnië, Albanië, Servië, Montenegro. Bulgarije eruit geflikkerd. Want ja, beste PVV-ers, je komt ze overal tegen. Een groot hek eromheen, want stel je voor: moslims in Europa, dat kunnen we niet hebben.

3 opmerkingen:

David zei

Dit was het enige wat ik vond:

De Partij voor de Vrijheid is tegen het voorstel om de visumplicht voor de Westelijke Balkan af te schaffen. Volgens de Europese Commissie voldoen Macedonië, Montenegro en Servië inmiddels aan de gestelde eisen. Albanië en Bosnië nog niet.

De PVV is van mening dat de landen in de achtertuin van de EU nog steeds kampen met problemen op het gebied van de bestrijding van de georganiseerde misdaad en corruptie. Ook dient Bosnië als uitvalsbasis voor islamistische terroristen; volgens experts is het land een veilige haven voor deze criminelen. Leider van de Bosnische moslims Reiss-ul-Ulema Mustafa Ceric heeft zelfs gepleit voor opneming van de sharia in Bosnische grondwet.


De PVV vraagt zich af of de leden van het Europees Parlement wel weten wie ze binnen halen door deze visumliberalisatie. De PVV laakt vooral de houding van de Nederlandse Europarlementariërs: ´Niemand laat een kritisch geluid horen, ze doen allemaal alsof dit het beste idee ooit is. Blijkbaar zitten zij niet in het Europees Parlement om voor het Nederlands belang op te komen´, aldus Louis Bontes (PVV Europarlementarier).

Of had je dit al gevonden?
Waarom hij over Bosnie begint terwijl die juist geen visumliberalisatie krijgen snap ik niet helemaal...

David Jan zei

Nee, ik had dit niet gevonden, David. Dankjewel. Waar heb je het vandaan?
De argumentatie van deze Bontes rammelt inderdaad nogal. Je zegt het al: Bosnië komt helemaal niet in aanmerking voor afschaffing van de visumplicht. Hij weet natuurlijk wel dat Bosnië en Servië, Macedonië en Montenegro verschillende landen zijn, maar dat past niet in zijn booschap.
Verder ken ik de geruchten ook wel, dat Bosnië als vrijhaven voor moslimterroristen dient, maar dat is nooit op geloofwaardige manier aangetoond. En Bontes vergeet te vermelden dat de suggestie van de reiss-ul-ulema om delen van de sharia in de grondwet op te nemen door het overgrote deel van de Bosnische moslims wordt verworpen.
Over demonisering gesproken...

David zei

Op www.pvv-europa.nl zet hem in je bookmarks zou ik zeggen ;)