zondag 22 november 2009

Ik kijk geregeld naar BBC World, omdat het hier de enige min of meer betrouwbare informatiebron is over wat er in de wereld aan de gang is. Voor de Servische media houdt de wereld op bij Subotica en Preševo en als ze al van over de grens berichten, dan tonen ze meestal zo'n schokkend gebrek aan kennis en inzicht, dat ik al lang geleden heb afgeleerd me er iets van aan te trekken. Welaan, op BBC World zie ik al een paar weken spotjes die iets duidelijk moeten maken over Kosovo, maar ik heb geen flauw idee wat de makers ermee willen zeggen. Bovenstaande video bijvoorbeeld. Aardig filmpje, maar Wat is de boodschap? Kosovo is geel, Kosovo is neergestort, Kosovo ligt in Europa?Iemand enig idee wat de bedoeling zou kunnen zijn?

10 opmerkingen:

Jeppe Schilder zei

Had het filmpje ook gezien en vroeg me in het begin hetzelfde af. Maar eigenlijk is het wel duidelijk; Kosovo BESTAAT, wil vooruit en is o zo mooi en vooruitstrevend. Ik heb altijd een toptijd gehad in Kosovo, maar ongelooflijk hoe ze zichzelf voor de gek houden daar. Vormt ook een mooi contrast met deze clip, het tweede volkslied:
http://www.youtube.com/watch?v=eX6OygB6Tw0

Antje zei

Kosovo bestaat uit puzzelstukjes en de jeugd legt de puzzel :). Het is idd wel een hele puzzel om er wat van te maken.

Ismael zei

Kosovo is net een puzzel vaan Ravesnburger, op het einde kom je er achter dat er een stukje mist.

Anoniem zei

Iedereen wil weg uit kosovo, maar aangezien het geen zee heeft moet het met ballonnen i.p.v. met bootjes.

Reijer zei

Kosovo heeft zich eerst los gemaakt van Servie en wil nu ook weg van Europa?

David Jan zei

Dank voor jullie creatieve antwoorden. Ik ben alleen nog geen steek verder. :(

Antje zei

Is het niet zoiets als: Kosovo werkt aan de toekomst, aan eenheid?

Theijs zei

Ik zie vooral dat Kosovaarse Facebookgebruikers het promoten, wellicht is het te inerpreteren als een zoektocht naar identiteit?
Wat mij vooral opviel afgelopen zomer is dat studenten vertelden dat al het onderwijs Engelstalig was. Ik heb het niet kunnen verifieren, maar kom daar maar eens in Belgrado om. SUS is niet voor niets zo'n sterke studentenorganisatie.

David Jan zei

@ Antje. Misschien wel, maar waarom moeten we daar dan een minuut lang naar zitten kijken op BBC World?
@ Theijs. Al het onderwijs in het Engels? Dat lijkt me sterk. En bovendien, waarom hebben ze er toen Belgrado het nog voor het zeggen had dan zo'n stampij over gemaakt dat ze persé onderwijs in het Albanees wilden?

Anoniem zei

Een pure marketingstunt, niets meer dan dat...
Ze hebben van een provincie een onafhangkelijk land weten te maken, dan hebben ze een vlag uitgevonden, een volkslied en nu moet het geheel een concept krijgen.

Kosovo je Srbija en daarmee basta!