vrijdag 6 november 2009

niks

Van alles staat er als label onder deze post. Eigenlijk zou er "van niks" moeten staan. Het is grijs, het regent, ik heb geen zin om naar buiten te gaan, het was om vier uur al zowat donker en er schiet me niets te binnen om over te schrijven. Ik ben bang dat de Grote Winterdespressie is aangebroken. Daar moeten we toch eens iets aan doen. Iemand suggesties voor een verhaaltje?

10 opmerkingen:

Fabian zei

Misschien eens tukje schrijven over de "kafana"cultuur (ik ken er bitter weinig van) ?


Anders pak je een fles slivovitch , dan komt de inspiratie vanzelf wel :-)

David Jan zei

Een stukje over de kafanacultuur? Daar is al een heel boek over geschreven.

Albert zei

Dan toch maar aan de fles!
*schenkt zich nog eens in*

David Jan zei

Het lijkt wel of jullie me aan de drank willen hebben.

Meryam zei

Ik niet, hoor... Als je al depri bent laat de fles maar even staan want dat verergert alleen maar.
Als het je troost: hier is het grijs en nat en ik zit al 2 weken met spit thuis. Erg pijnlijk. Als het gaat schemeren neem ik ook een glaasje wijn maar niet omdat ik somber ben, alleen tegen de pijn (beter dan pijnstillers)

Maak het thuis gezellig: muziek, kaarsen, bloemen, nodig iemand uit voor een lekkere hap.

Leeft de kwestie Karadzic in Belgrado? Hij probeert steeds uitstel te krijgen en dat lukt hem nog steeds; hij krijgt nu een advocaat toegewezen den daardoor vertraagt alles weer tot maart.

Ik herinner me dat in Kroatie de hele boel op zijn kop stond toen ze Gotovina uitleverden aan Den Haag. Daar hoor ik trouwens niets meer over.

Hoe staat het met de Surduk-plannen?

David Jan zei

Een goede remedie. Ik heb er een variatie op toegepast: ik heb een vriend die lekere hap laten klaarmaken en daar hebben we ook een glas wijn bij gedronken. Het valt met het depri zijn trouwens wel mee hoor. Het valt alleen niet mee om iedere dag weer een verhaaltje te verzinnen. Over Karadzic heb ik het nog niet zo lang geleden gehad, hier bijvoorbeeld: http://belgradeblogger.blogspot.com/2009/10/aandacht.html. Ik kom er nog wel een keer op terug, denk ik. Surduk staat even in de wacht. We zitten nu stiekum toch ook aan iets anders te denken. Daar horen jullie nog wel over. Sterkte met je spit.

Meryam zei

slimme gastheer ben jij ;-)
plannen maken is leuk, voor Surduk of elders.
Ik zal eens kijken bij het artikel. Ik las ergens dat 60% vd Serviers niet wil dat Mladic wordt uitgeleverd.
Nou ik was net uitgelachen over Wilders'uitspraak dat Pechtold een glibberige teflonbuikspreekpop is (hoe verzin je het) en kijk de zon komt even door! Gauw naar buiten voor de volgende plensbui valt.
Schuifelen in oma-tempo, dat kan ik wel. Maandag fysiotherapie.

Mark zei

Dit misschien interessant?
http://www.jutarnji.hr/video--kusturica-vratio-stankoviceve-snimke/340520/

Reijer zei

Ik weet wel een paar onderwerpen waar je over kan schrijven. Wat denk je van de grote werken in Belgrado? Ik bedoel dan het nieuwe treinstation, de brug etc.
Ook heb ik al eens de chinezen in Nieuw Belgrado genoemd. Hoe en vooral waarom zijn ze daar neer gestreken? Verder hoor ik veel paniek verhalen over de Mexicaanse griep uit Servie. In Nederland is iedereen er nog al lakoniek over.

David Jan zei

Ha, ideeën. Ik zal er mijn gedachten over laten gaan. Wellicht binnenkort op het Belgradoblog.