vrijdag 5 maart 2010

giraf

Dragan Marković 'Palma' kan zijn geluk niet op. Eindelijk, eindelijk, eindelijk krijgt hij zijn giraf. Wie die Palma is en wat hij met een giraf heeft? Kennelijk komt u nog niet zo lang op het Belgradoblog. Lees dit maar eens.
Ik hoor dat de giraf door een Zwitserse dierentuin wordt geleverd, maar ik weet niet zeker of dat waar is. Hoe dan ook, vanaf volgende maand kunnen bezoekers van de prachtstad Jagodina het beest bewonderen in Palma's eigen dierentuin. Volgens meneer de burgemeester komt de giraf niet ten laste van het gemeentelijke budget en draait de regering al evenmin op voor de kosten. De langnek zou zijn bekostigd door "iemand die van Jagodina houdt". Wie dat is, zal tijdens de presentatie bekend worden gemaakt. Althans, dat zegt Palma, die denkt dat er hordes toeristen naar Jagodina zullen komen om de aanwinst te bekijken.
Mooi, goed nieuws. Zo zie ja maar, het is hier niet alleen maar kommer en wel. Ik blijf alleen zitten met de vraag hoe je een giraf van Zwitserland naar Jagodina transporteert. In een vrachtwagen met een gat in het dak? Dan moet-ie wel goed uitkijken dat-ie onderweg z'n kop niet stoot.

5 opmerkingen:

Ismael zei

mocht het beestje onverwacht overlijden heb ik al een recept voor ze http://www.theworldwidegourmet.com/recipes/marinated-zebra-antelope-or-giraffe-steak/

David Jan zei

Haha, ik zal ze in Jagodina aanraden de bbq vast aan te steken.

Albert zei

Ik zat al sinds oktober 2008 op het nieuws te wachten, maar heb inmiddels mijn vlucht richting Jagodina geboekt ;)
Een giraf! En dat in Jagodina. Waar ligt dat eigenlijk?

David Jan zei

Palma zal je als een held binnenhalen. Jagodina in Centraal-Servië, een kilometer of 120 ten zuiden van Belgrado.

Anoniem zei

ongelooflijk,Palma wil niet eens de muzikale humanitaire organisatie uit Jagodina ,,Decija Gitarijada,,helpen,maar kopt wel en giraf..

wen je het goed vind dan stur ik je de link

http://webmark.co.rs/pages/gitarijada/
J. is 137 km van Belgrado naar Nis toe
groetjes Sonja