dinsdag 2 maart 2010

Ik heb Bernard Kouchner eerlijk gezegd altijd al een arrogante kwast gevonden. Maar wat-ie vandaag in Gračanica (Kosovo) allemaal voor bagger uit z'n mond kreeg, slaat alles. Ik geef, voor zover mijn Frans dat toestaat, een vertaling:

Journalist: Veel familieleden van ontvoerde Serviërs beschuldigen u ervan betrokken te zijn geweest bij de handel in organen van de ontvoerden. Wat is uw reactie daarop? En wat is uw houding ten aanzien van het zogenoemde gele huis?

Kouchner: Hahahaha. U bent ziek. Is dit het gezicht van een organenhandelaar? U bent gek. Wat denkt u, dat Rada (Trajković) en ik lijken hebben opengesneden en de organen eruit hebben gesneden?

Journalist: Wat denkt u over het gele huis. Denkt u dat het bestond?

Kouchner: Wat zegt-ie? Wat is dat, het gele huis? Welk gele huis? Waarom geel?

Journalist: Het gele huis in Albanië.

Kouchner: pfffbbbrrr. Meneer, u moet zich daar laten onderzoeken (ze staan voor dom zdravlje). Dat is genoeg. Bedankt. Er is geen geel huis geweest, er is geen orgaanhandel geweest. Ziet u ons organen verhandelen (?) De mensen die dat zeggen, zijn klootzakken en moordenaars.

Ps: Kouchner was de eerste VN-bestuurder van Kosovo in 1999.

7 opmerkingen:

Brisel zei

Wat een arrogante zak. Een schande!
En wat een toneelspel staat die daar nu te spelen voor de pers... De manier waarop hij reageert zegt al genoeg over zichzelf. En hij is dus minister van buitenlandse zaken... man, man.

sramota.

Antje zei

Ik ben bang dat ik de aanloop gemist heb, maar als je niks te verbergen hebt, kun je toch ook wel wat netter reageren? Zeker als hoge pief.

David Jan zei

@ Antje. De aanloop is niet zo bijzonder. Kouchner is op bezoek in Kosovo. Hij staat samen met Rada Rajkovic (vond jaren geleden Milosević te zachtaardig voor de Albanezen, heeft een draai van honderdtachtig graden gemaakt) voor het ziekenhuis in Gračanica (Servische enclave vlakbij Priština)de pers te woord. Hij is bijna klaar met zijn mediashow als op het laatste nippertje de vragen over het gele huis komen. "Nog één vraag", hoor je de journalist vragen. Het gele huis is een huis in Albanië, waar Albanezen tijdens en kort na de Kosovo-oorlog door het UCK ontvoerde Serviërs van hun organen zouden hebben ontdaan om met de opbrengst van de verkoop de oorlogsinspanningen te kunnen financieren. Er gaan geruchten dat Kouchner, als eerste Unmik-baas, van de gang van zaken zou hebben geweten.

Antje zei

Ah oke, dank, dat wist ik allemaal niet. Zou wel flink ernstig zijn...

Kafir Harby zei

Je ziet aan zijn nonverbale communicatie dat hij liegt. Kouchner heeft geluk dat Sarkozy hem de hand boven de kop houdt. Maar de bewijzen zullen wel komen bovendrijven. Dan is de jacht op deze aap geopend. En ik zal eraan deelnemen. Met een jachtgeweer.

Anoniem zei

Het is weer gezellig hier........

David Jan zei

Mee eens, Anoniem. Beste Kafir Harby, je mag Kouchner van mij de grootste aap ter wereld vinden, maar als je hem al wilt afschieten, laat de dreigementen dienaangaande op deze plek dan alsjeblieft achterwege. Daar zitten we niet op te wachten.