donderdag 4 maart 2010

handel

Even iets heel anders, ik ga jullie hulp inroepen. Op 1 februari van dit jaar is het interim handelsakkoord tussen Servië en de Europese Unie in werking getreden (als je veel geduld hebt, kun je dat hier lezen). Daar is een politieke poppenkast van gemaakt, maar een van de bedoelingen ervan is eigenlijk dat Servië makkelijker en vooral goedkoper naar de EU kan exporteren. Nu wil ik voor het Financieele Dagblad een artikel schrijven over de effecten van dat akkoord voor het Servische bedrijfsleven. Vraag: kennen jullie bedrijven in Servië die al op de Europese (liefst de Nederlandse) markt actief zijn of die dat graag willen worden. Dat kunnen van allerlei bedrijven of bedrijfjes zijn. Van sigarettenfabrikanten tot frambozentelers, van wapenproducenten tot koekjesbakkers. Ik houd me aanbevolen.

5 opmerkingen:

Fabian zei

ik zal morgen eens checken bij onze dochter firma

Albert zei

Hoi David Jan,
Ik ken er helaas geen, maar weet nog wel een gat in de markt voor een Slibovitz exporteur...

David zei

Nog beter voor de EU is dat binnen 4 jaar Europese bedrijven zonder tarieven naar Servie kunnen exporteren. Worden eindelijk sommige luxe producten goedkoper zoals software.

Aangaande dat bedrijfsleven misschien informeren bij alle adviesbureaus die actief zijn in Servie en Nederland?

Unknown zei

Ha David-Jan!
In Amsterdam zit 'Company Lukić' een groothandel van vooral levensmiddelen uit voormalig Joegoslavië. Misschien kan je door met hun contact op te nemen iets te weten komen over hun leveranciers. Ik heb ze vorige week toevallig ontdekt en ga er snel langs voor een paar flessen Šljivovica en een paar potten Ajvar! Hier heb je hun contactgegevens:

Company Lukić
Veemarkt 58-60
1019 DD Amsterdam
NEDERLAND
t: 020-4689752
f: 020-4686307
email: lukic007@planet.nl
website: http://www.companylukic.com/

Succes ermee!
Harm Kern

David Jan zei

Dank.