donderdag 13 augustus 2009

bier en peuken

Als ik zeg dat Servië een merkwaardig land is, dan vertel ik niks nieuws. Ik vermoed dat de meesten van jullie het daar wel mee eens zijn. Toch moet dat af en toe ook worden aangetoond. Welaan, hier weer eens een bewijs. Ik was gisteren op de openingsavond van het Belgradose Beer Fest (typisch Servisch voor Bier Festival) in het Ušće Park en daar probeerden een paar schattige meisjes iets te doen tegen de enorme rotzooi die er elke dag weer wordt achtergelaten. Ze gaven gadgets weg die ik nog nooit had gezien: sigarettendovers in een klein kartonnen doosje. "Voor een festival zonder peuken," stond erop.
Een aardig initiatief, maar het helpt natuurlijk helemaal niks, zeker niet als er veel te weinig afvalbakken zijn, die aan het begin van de avond al uitpuilen.

Amstel en Heineken hebben het Festival overigens weer eens te baat genomen om flink uit te pakken in een poging de Serviërs over te halen toch vooral maar dat overheerlijke dure Nederlandse bier te gaan drinken.


Hun paviljoens staan dichtbij het podium, zijn groot en de marketingmensen proberen er een knullig Nederlandse sfeertje te scheppen met kartonnen namaakgeveltjes en gekke straatnamen die volgens mij in Nederland nergens voorkomen.

Ik heb tenminste nooit van Buiksloterbreek gehoord en er is geen Serviër die dat kan uitspreken.

8 opmerkingen:

Michel zei

Volgens mij ben je inmiddels teveel ingeburgerd om je daar thuis te voelen :-)

Meryam zei

echte viespeuken dus...

Anoniem zei

Moet flutbier-festival geweest zijn met heineken en amstel )

Ismael zei

buiksloterbreek bestaat echt, in Amsterdam Noord en als je wilt je kan er gaan wonen, er staat een huis te koop! http://www.huizenzoeker.nl/koop/noord-holland/amsterdam/buiksloterbreek-93/details.html

David Jan zei

Die opmerking is me te cryptisch, Michel, ik snap het niet.
Meryam, mooie woordspeling, ik was er graag zelf op gekomen.
Nou ja flutbier, Anoniem, ik drink het liever dan het gemiddelde Balkanbier (er zijn positieve uitzonderingen).
Wie wil er nou aan de Buiksloterbreek wonen? Ik niet in ieder geval. Bovendien is 409.500 euro me toch iets te veel.

Michel zei

Ik bedoel dat niet cryptisch; je thuis voelen op zo'n festival met typisch Nederlandse bling bling reclame :-)

Ismael zei

ik zou er ook niet voor dat geld willen wonen. Ik zou ik iets veel leukers kopen en zeker niet niet in semi-ruraal Amsterdam-Noord.
Ik hou sowieso niet van bier geef mij maar een goede domace rakija od dunje bij een glas turska kafa na een uitgebreide rostilj

Meryam zei

"Meryam, mooie woordspeling, ik was er graag zelf op gekomen."


ja, goed he? Je mag hem gebruiken in een ander stukje/docu zonder bronvermelding ;-)