zaterdag 11 april 2009

schrikken

Dat is schrikken. Er loopt hier in Belgrado kennelijk een clubje harcore nazi's rond. Laat me eerst vertalen wat ze in bovenstaand pamflet aan de media in Servië te melden hebben.
Bovenaan staat: Nationaal Front (zie bijvoorbeeld hier en hier, op hun eigen site http://www.nacionalnistroj.org/ is momenteel reclame voor anti-impotentiepillen te vinden). Nationale vrijheid, sociale gerechtigheid, raciale identiteit.
Daaronder: Voor een raciaal zuiver arisch Belgrado.
En dan: "Het Nationaal Front ondersteunt het besluit van de burgemeester van Belgrado, Dragan Đilas, om een 'wilde' zigeunernederzetting in Novi Beograd neer te halen en de bewoners van deze varkensstal buiten de stad onder te brengen. We steunen vooral Đilas' bedoeling om alle ongeregistreerde zigeuners de stad uit te deporteren. Hoewel het Nationaal Front het huidige regime niet steunt, kunnen deze en soortgelijke acties op de steun van raciaal zuivere burgers rekenen. We verwachten dat de verwijdering van het genetische afval naar buiten de stad en naar buiten het land doorgaat. En we verwachten dat het prettige geluid van bulldozers die over krotten heenrijden ook in andere onhygiënische nederzettingen in Belgrado te horen zal zijn. We zijn blij dat het regime in Belgrado zich begint te realiseren dat de raciale puurheid van het Servische volk belangrijker is dan het EU-lidmaatschap en de veronderstelde rechten van roma. Activisten van het Nationaal Front zijn bereid om de gemeentelijke diensten te helpen bij de verwijdering van zulke nederzettingen en om te helpen bij de onderdrukking van mogelijke raciale onrust die sommige zigeunerorganisaties in het vooruitzicht hebben gesteld."
En tenslotte: Standvastig aan het front. Krv i čast (bloed en eer).

Je moet weten dat er de afgelopen week nogal is rondgesleept met een groep roma uit Novi Beograd. Hun uit karton en ander afval opgetrokken nederzetting is inderdaad neergehaald, omdat er op die plek een weg moet komen (en misschien ook wel omdat de deelnemers aan de komende Olympiade er vlakbij worden gehuisvest). Hun werd tijdelijke huisvesting in containers aangeboden, maar dat weigerden ze, omdat het te ver van het centrum was. In het centrum verdienen ze hun geld met werkzaamheden die roma gebruikelijk verrichten (zie een van de vorige posts). Inmiddels is de groep weer op het oude nest teruggekeerd en weet niemand wat er nu zal gebeuren.
Als het pamflet niet zo tragisch was, zou ik er hartelijk om moeten lachen. Servo-nazi's die arisch willen zijn. Hahahaha. We weten allemaal hoe de heer A. Hitler over Slaven dacht. Maar spreken over deportatie van zigeneurs, over genetisch afval, over varkens, poeh. Gelukkig is voor zover ik weet tenminste één van de opstellers via zijn IP-adres achterhaald (beetje dom om je zo te laten pakken) en gearresteerd. Ik zit me nu te bedenken wat voor straf ik hem zou opleggen als ik daar de bevoegdheid toe had. Zoals hieronder zie ik ze in ieder geval graag.

5 opmerkingen:

Michel zei

In Duitsland hebben ze daar een mooi woord voor; "Ewig-gestrigen" mensen die dus voor altijd "van gisteren" zijn. Bedenkelijk dat dit soort pamfletten de ronde doet, goed dat er wel tegen opgetreden wordt. Enig historisch besef hebben ze niet..

David zei

Ja heb er wel eens een paar gesproken op de Partizan tribune. Engels was nogal gebrekkig maar erg slim kwamen ze iig niet over...

Overigens moet ik zeggen dat ik het een top-blog vind. Je geeft de sfeer van Balkan goed weer

David Jan zei

Hé, een naamgenoot. Dank voor de complimenten.
Aan historisch besef ontbreekt het ze inderdaad, de slimsten zijn het niet en met velen zijn ze evenmin. Maar elke uiting in deze richting mag van mij hardhandig de kop worden ingedrukt.

David zei

David-Jan ik heb een (off-topic) vraag voor je die jij misschien kan beantwoorden (ik heb het namelijk aan al heel veel mensen gevraagd). Hoe zijn de "cafe frescos" van Douwe Egberts/Campina ooit in al die mini-maxis beland??? ik kan het zeker waarderen maar waarom juist dat prijzige product?

David Jan zei

Daar ga ik me de komende twee weken eens het hoofd over breken. Ik heb namelijk geen flauw idee.