zondag 28 september 2008

verhuizen

Er moet weer eens verhuisd worden. Dat gebeurt nou eenmaal als je huurt in Belgrado. Je mag blij zijn als je ergens twee jaar kunt wonen. Geen kwaad woord over onze huisbaas, hij heeft al in juni aangekondigd dat hij tegen het eind van het jaar weer de beschikking wil hebben over zijn appartement. Dat was bestemd voor zijn zoon en schoondochter, maar de zoon kreeg een verkeersongeval en is overleden en de schoondochter moest er een poos niet aan denken om in het appartement te wonen dat voor haar en haar man was bedoeld. Nu is ze daar overheen en wil ze er wel in wonen. Alle Begrip.
Wij moeten dus op zoek naar iets anders. Kijken op de site van Jugostan, dat een enorm aanbod heeft waar zowat alles al van verhuurd is, maar er is alweer nieuw aanbod dat nog niet op de site staat. Dat maakt het zoeken wat lastig, maar wees gerust, we vinden wel wat. Om een idee te geven wat er zoal beschikbaar is:

Wat te denken van een appartement in het centrum met een zachtgroene badkamer? Of iets met lelijke stoelen.

Een bad als dit lijkt me wel aantrekkelijk.

Morgen maar eens gaan bellen met het agentschap. Dinsdag hopelijk op pad om een serie woningen te bekijken, dan volgt onvermijdelijk een onderhandelingsproces met een verhuurder die veel te veel vraagt en dan hoop ik over een week of twee toch wel te weten waar we vanaf december of zo zullen wonen. Hopelijk weer in onze huidige buurt, Dorćol, want dat is de prettigste plek in de stad; rustig en toch op een steenworp afstand van het centrum van het centrum, een aantal prima kafana's, de Bajlonimarkt en voldoende parkeergelegenheid. Wat wil een mens nog meer? Nou, een appartement bijvoorbeeld. Ik houd jullie op de hoogte.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Koop iets zoals huisje met tuin buiten de stad. Of is de huizenmarkt daar net zo overspannen als hier in RO oftewel met hogere prijzen dan in Berlijn?

David Jan zei

Huisje met tuin buiten de stad, waar alles stukken goedkoper is, behoort voor de wat langere termijn zeker tot de mogelijkheden. Ik kijk dan wel wat verder dan de directe omgeving van Belgrado. Misschien zelfs wel naar Kroatië en heel misschien zelfs wel naar een huisje met wat grond op een van de kleinere eilanden.

Anoniem zei

Zo'n site als Jugostan zou ik hier ook wel willen. In een eerdere post klaagde je over het feit dat Servië het internet nog niet heeft omhelsd, maar ik vind dat Servië een stuk voorloopt op Kroatië. Neem zoiets als B92; dat bestaat hier in de verste verte niet.En de Kroatische Wikipedia stelt ook al niet veel voor...