dinsdag 23 september 2008

dikke sokken

Het is koud in Belgrado. Niet zo koud als op het plaatje (ik overdrijf graag een beetje), maar toch niet meer dan twaalf graden. Op Kapaonik (wintersportcentrum in Zuid-Servië) is zelfs al sneeuw gevallen. In Nederland mag dat een normale zomerse temperatuur zijn, ik ben hier toch wel wat anders gewend. Hopen maar dat het nog een beetje dragelijker wordt voordat herfst en winter echt gaan invallen. Het vervelende is dat de stadsverwarming nog op oude leest is geschoeid. Dat betekent: het is pas koud als het Centraal Comité van de Communistische Partij een decreet uitvaardigt dat het koud kan zijn. Pas dan worden de ketels opgestookt en pas dan stroomt het warme water door de verwarmingsbuizen van de stad. Ooit is verordonneerd dat dat pas op 15 oktober het geval is. Goed voor de energiebesparing, slecht voor mijn voeten, die ik tot die tijd maar in dikke sollen sokken moet steken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Handig die L en R op je sokken, trek je ze nooit aan de verkeerde voet. Welkom terug trouwens.

Jeppe Schilder zei

Ha die David-Jan!
Het lijkt erop dat je een goede vakantie hebt gehad! Goed om na weken van stilte weer nieuwe berichten op je blog te lezen! En inderdaad, handige sokken met dat L en R. :-)

David Jan zei

Tsja, die sokken... Ik weet niet waar het goed voor is om dezelfde sok iedere keer aan dezelfde voet te doen. Toch doe ik het iedere keer trouw.

Anoniem zei

Leuk, 15 oktober geldt dit jaar ook in Boekarest als begin van de energieverspilling. Voorheen was het "als het minstens x dagen minder dan x graden wordt" - dan stegen de dampen op uit de grasperkjes en werden de flats van staatswege verwarmd. We hebben nu kennelijk een toevallig gazemenlijke en volstrekt arbitraire Balkan-koudegrens. Tot 15 oktober gaan de gasfornuizen op volle toeren.