Nodig: 500 gam witte bonen (niet uit blik of pot), 500 gram uien gehakt, 3 tenen knoflook gehakt, 2-3 deciliter olie, 3 laurierbladeren, theelepel oregano, paprikapoeder, zout en peper.
En dan: Week de bonen 12 uur in water, kook ze tot ze gaar zijn met weinig zout (hoe lang hangt van de soort bonen af). Laat ze uitlekken en bewaar één of twee glazen van het kookvocht. Fruit de gehakte uien tot ze glazig zijn, voeg bonen, laurierbladeren, knoflook en naar smaak zout, peper en paprikapoeder toe en roer voozichtig door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het bonen/uienmengsel in een ovenschaal (bij voorkeur van aardewerk) en zet die in de oven tot de olie boven het mengsel uitkomt en het gerecht roodbruin begint te worden. Als de bonen te droog dreigen te worden, voeg wat van het achtergehouden kookvocht toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten